Vozniško dovoljenje

Zamenjava Slovenskega vozniškega dovoljenja za UAE vozniško dovoljenje je sedaj mogoča za B kategorijo (Light Vehicle).

Spodnje velja za Dubai.

RTA link: https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/rta-services/service-details?serviceId=3704306

Potrebni dokumenti:

  1. Prevod Slovenskega vozniškega dovoljenja, ki ga uredi veleposlanistvo v AD. Pošljite sliko obeh strani na sloembassy.abudhabi(at)gov.si. Cena: 160 AED in je potrebno osebno plačati v AD ob prevzemu prevoda. Tudi prevodi narejeni drugje veljajo vendar je morda cena malce višja ampak ne veljajo v primeru stare knjižice kjer je obvezen prevod na veleposlaništvu kjer tudi potrdijo, da še ni bila izdano dovoljenje na kartici.
  2. Original kartica vozniškega dovoljenja. V primeru knjižice je potrebno potrdilo veleposlaništva.
  3. Pregled oči, ki ga opravite v vsaki optiki. Cena: cca. 150 AED
  4. Emirates ID in Passport
  5. V primeru, da imate vizo iz drugega Emirata in delate v Dubaiu potrebujete tudi Trade License copy of both branches (Dubai and other Emirates)
Cena: 200 AED for opening a file,600 AED for issuing a licence, 50 AED for handbook manual, 20 AED Knowledge and Innovation fees = 870 AED (1.180 AED s prevodom in pregledom oči)

Problemi:

  1. Zamenjajo samo B kategorijo (Light Vehicle)
  2. Vzamejo Slovensko vozniško dovoljenje kar pomeni, da v roki nimate več dovoljena za AM, A1, A2, A, F in G. Primerno rešitve trenutno ni. Glede, na dejstvo, da 20 naših sosednjih držav lahko obdrži svoje vozniško dovoljenje… no comment… Na vožnjo z motorjem se lahko zaenkrat pozabi.
  3. Ne pozabite naročiti mednarodno vozniško dovoljenje za vožnjo izven UAE. https://www.atcuae.ae/idl-international-driving-license/